Professioneel Scrum Master (PSM-1)

Professioneel Scrum Master (PSM-1)

 

Hoe kunnen we beter omgaan met veranderingen, hoe leveren we sneller producten aan onze klanten, hoe maken we onze teams meer zelfsturend en zorgen tegelijk voor meer werkplezier ? Wil je hierin verbeteren ?
Breng dan jezelf en je organisatie naar een professioneel niveau en volg de Professional Scrum Master (PSM-1) training. Je leert het Scrum Framework begrijpen en toepassen, mensen en teams ontwikkelen, producten op een agile wijze te ontwikkelen en omgaan met veel voorkomende issues uit de praktijk.
Geen saaie powerpoint slides maar veel actieve werkvormen waarbij je door zelfstudie, interactie met de trainers en cursisten leert en doet. Intensief met veel variatie.
We bereiden je voor op een (certificerend) examen wat je aansluitend optioneel kunt doen. Je ontvangt een altijd een certificaat van deelname.
Wat is het ?​

Het leerprogramma Professioneel Scrum Master is bedoeld voor mensen die willen leren werken met het Scrum framework en de rol van  Scrum Master of Product Owner (gaan) vervullen. Het helpt jou en je team om met complexiteit om te gaan en waardevolle werk te leveren. Het programma bereid voor om het Scrum Master PSM-1 certificaat van Scrum.org te kunnen halen. De kosten van het examen zijn niet inbegrepen. 

 

Voor wie ? ​

Professionals die (diepgaande) kennis willen opdoen over Scrum en als Projectmanager, Product owner of (jr) Scrum Master actief (willen) zijn. 

 

Welk probleem lost het op ? ​

Het leert je om mensen en teams te ontwikkelen door aandacht voor zelfsturing, faciliteren en coaching en begeleiding. Het gaat in op Producten beheren met Agility waarbij product visie en productwaarde centraal staan. Omdat je de Agile principes en scrum waarden goed begrijpt kunt je wendbare teams en organisaties helpen ontwikkelen. Je hebt een beter begrip van (technische) risico’s, continue kwaliteit en de waarde van Lean principes.​

 

Wat kost het?

De training kost €1195,- ex btw. Dit is inclusief literatuur, toegang tot de leeromgeving, alle modules en lunches. De kosten van het examen ($200) komen hier eventueel nog bij. 

 

Heb je nog vragen ? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten met een van de trainers. Dan ontdekken we samen of deze training de juiste voor je is of dat andere acties beter bij je passen. ​

 

Toelichting

Na het volgen van de training herken en begrijp je complexiteit in je project en organisatie en je weet hoe je hiermee om kunt gaan door het toepassen van het Scrum Framework en de Agile principes. Je leert teams en organisatie te helpen door de transparantie, inspectie en aanpassing mindset te gebruiken. Door de vele interacties wordt je bewust van je eigen manier van werken. Het resultaat is dat je organisatie waardevollere producten aan klanten levert op een plezierige en effectieve manier. Je team wordt er gelukkig van. Je bent getraind om het examen van Scrum.org te kunnen halen. 

 

Wat is zo uniek?

De werkvormen zijn zeer interactief en toepasbaar in je eigen organisatie. Door de vele interacties leer je de materie sneller, het is leuk om te doen en de kennis wordt beter verankerd. Je leert van elkaar en inspecteert en past aan.

 

De training bestaat uit diverse modules waaronder een kick off sessie (online), zelfstudie via het e-learning platform met interactieve vragen en video's, 2 dagen klassikaal met veel verschillende lesvormen die direct toepasbaar zijn in je werk, en aansluitend 2 workshops (online) waarin een opdracht en voorbereiding voor het examen wordt doorgenomen. We sluiten af met een examenmoment voor degenen die de certificering willen behalen bij Scrum.org. 

 

De studielast is minimaal 12 uur dmv de verschillende opdrachten, video’s, het lezen van de scrumgids en het boek “Doing Twice the work in half the time”. ​Dit komt naast de 2 dagen klassikale training. 

 

Dit leerprogramma wordt gegeven door ervaren Scrum Masters en agile coaches die zelf elke dag projecten begeleiden.

 

Trainingsdata

De training omvat de volgende momenten. Online sessies duren maximaal 2 uur. 

- kick off: 19 januari

- klassikaal dag 1: 9 februari 

- klassikaal dag 2: 23 februari

- workshop 1: 1 maart

- workshop 2: 8 maart

- examen voorbereiding (optioneel): 15 maart

 

Veelgestelde vragen

De training vindt plaats op de TripleO Campus in Breda (goed bereikbaar per auto en OV). Afhankelijk van de behoefte kan het ook in-company of op een centrale plaats in Nederland. 

Er is een aantal modules online en er zijn 2 fysieke trainingsdagen. 

Als je ziek bent, dan sluit je bij een andere training later aan. En als dat niet lukt retourneren we je inschrijfgeld vanzelfsprekend. 

We verwachten dat je minimaal 24 tot wellicht 32 uur bezig bent met alle online modules, zelfstudie, de video’s en de trainingsdagen. Ook het examen kost je tijd in voorbereiding maar omdat we dat kort na afloop doen zit je er al helemaal in. 

Nee hoor je moet niks. Een examen is vrijwillig. Als je het niet doet, is dat ook goed. Onze ervaring is dat het examen pittig is en je heel goed helpt om vanuit de principes te redeneren. Wij vinden het waardevol en bevelen het aan maar zijn ervan overtuigd dat je met deze training uitstekend als Scrum Master kunt functioneren. En je kunt ons altijd nog bellen voor advies.

Wij zijn flexibel, dus als je wil overdragen, geen enkel probleem. 

Andere intressante trainingen

Bekijk alles
Professioneel Scrum Master (PSM-1)
Professioneel Scrum Master (PSM-1)
Modulen: 10 Aantal uur: 32

Leer alle ins en outs van het Scrum Framework begrijpen en zelf toe te passen. Je bent in staat mensen en teams te begeleiden, producten op een agile wijze te ontwikkelen en leert omgaan met issues uit de praktijk.

Training Introductie Scrum Ontdek de kracht van Scrum
Training Introductie Scrum Ontdek de kracht van Scrum
Modulen: 2 Aantal uur: 4

Maak kennis met het Scrum Framework en leer complexiteit herkennen. Ontdek hoe Scrum je kan helpen om als team waardevolle producten te ontwikkelen. Leer de onderliggende principes en ga er zelf mee aan de slag.

Wil je deelnemen aan deze training op 9 en 23 februari ?